ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΑ

Οι πολίτες κοντά στην ΕΡΑ ένα χρόνο μετά το «μαύρο»

11 Ιουνίου 2014

Τον ένα χρόνο κλεισίματος της ΕΡΤ γιόρτασε χθες στα Γιάννενα και η τοπική ΕΡΑ με δύο εκδηλώσεις.

Κορυφαία και αποκαλυπτική, για τα σχέδια της κυβέρνησης και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, ήταν η εκδήλωση στα «Παλιά Σφαγεία» όπου και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας». Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα –αρκετοί ήταν και οι όρθιοι- καταδείχθηκε ότι το «μαύρο» της κυβέρνησης στην ΕΡΤ έχει πολλούς αντιπάλους, ένα χρόνο μετά την αυταρχική απόφαση φίμωσης της ελεύθερης ενημέρωσης. Την ώρα που οι κυβερνώντες σιωπούν για το αποτυχημένο εγχείρημα της «Δημόσιας Τηλεόρασης» και την παραχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στη DIGEA, μέτοχοι της οποίας είναι τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη διαπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Ταυτόχρονα, οι έχοντες την πρωτοβουλία (Α. Σαμαράς, Π. Καψής) της απόφασης εκθέτουν εαυτούς με τις δηλώσεις τους, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ ήταν απλώς μια δικαιολογία και ακόμη μέχρι σήμερα η λειτουργία της υπολείπεται ακόμη και των κακών στιγμών της ΕΡΤ. Τα γεγονότα που παρατίθενται, οι δηλώσεις των αρμοδίων και το πραγματικά έξοχο μοντάζ του δημιουργού αποκαλύπτουν τους στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι εξυπηρετούν μόνο τους μεγαλοκαναλάρχες και ταυτόχρονα πλήττουν την οικονομία και επιβαρύνουν τον πολίτη –και οικονομικά.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την εκδήλωση (Γ. Αυγερόπουλο, Αν. Σκουμπρή, Πνευματικό Κέντρο, Φωτομετρία) και ευελπιστούν ότι η προβολή θα ξαναγίνει με την παρουσία και του δημιουργού στα Γιάννενα.

Τέλος, χθες, ανήμερα της αποφράδας ημέρας του κλεισίματος της ΕΡΤ,  την 11η Ιουνίου, η ΕΡΑ Ιωαννίνων άνοιξε τα μικρόφωνά της στον κόσμο και ευχαριστεί αλληλέγγυους, φορείς και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στην παραγωγή του προγράμματος.