Παναμερικανικές κινητοποιήσεις για την οικονομική κρίση

 tvxs.gr

 


Νέα διαδήλωση πραγματοποίησαν οι "Αγανακτισμένοι" της Νέας Υόρκης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Συμμετείχαν περίπου 2000 άτομα ενώ ακολούθησε πορεία από τη Γουόλ Στριτ μέχρι το αρχηγείο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Νέα παναμερικανική κινητοποίηση διοργανώνεται για σήμερα.

Η διαδήλωση, θορυβώδης αλλά ειρηνική, ήταν η σημαντικότερη μετά την κατάληψη, πριν από αρκετές ημέρες, της πλατείας Λίμπερτι από τους διαδηλωτές που δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο «σημερινό οικονομικό και πολιτικό κλίμα».

«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», «η αστυνομία προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Γουόλ Στριτ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, υπό την επιτήρηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

 Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρουν εκπροσωπούν «συνδικάτα, φοιτητές, δασκάλους, οικογένειες και ανέργους».

Οι διαδηλωτές εκτός από τη Νέα Υόρκη καλούν σε συντονισμένη δράση για την συμβολική κατάληψη και άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ.

Στο Λος Άντζελες καλούν για τις δέκα το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα, αργά το βράδυ στην Ελλάδα) σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης. Αντίστοιχες επιχειρήσεις κατάληψης προγραμματίζονται και στη Βοστόνη, το Ντένβερ, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, την πόλη της Οκλαχόμα, το Όστιν του Τέξας, το Λας Βέγκας και την Ινδιανάπολη.

Σημειώνεται πως την 24η Σεπτεμβρίου, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.