Ένας στους 5 Νεοϋορκέζους ζουν σε συνθήκες φτώχιας

  


 

Ένας στους πέντε Νεοϋορκέζους ζει σε συνθήκες φτώχειας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Census Bureau, που δίνονται στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Το ποσοστό των φτωχών έχει αυξηθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά η αύξηση είναι μεγαλύτερη στη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης.

Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2009 ως το 2010, άλλοι 75.000 κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης οδηγήθηκαν στη φτώχεια, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό του φτωχού πληθυσμού και να ξεπεράσει τους 1,6 εκατ. κατοίκους.

Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξηθεί το ποσοστό των κατοίκων της πόλης που ζει κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας στο 20,1%. Η κατά 1,4% αύξηση μέσα σε ένα χρόνο είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην περιοχή του Μανχάταν εμφανίζονται οι μεγαλύτερες διαφορές στα εισοδήματα όχι μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Το 20% των κατοίκων έχει κατά μέσο όρο εισόδημα 371.754 δολάρια το χρόνο, ενώ άλλο ένα 20% 9.845 δολάρια το χρόνο.

Το ποσοστό της φτώχειας στους κάτω των 18 αυξήθηκε κατά 2,9% και έφτασε το 30%, ενώ όλο και περισσότεροι Νεοϋορκέζοι ζουν από τα κουπόνια φαγητού που μοιράζουν οι Αρχές.