Αυτοκτόνησαν 3 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το τελευταίο δεκαπενθήμερο!

Αναδημοσίευση Από Newsit.gr      

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε στο Newsit o πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος είπε πως ένας τέταρτος συνάδελφος τους αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια.
Την κατάσταση απελπισίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την κατάργηση φορέων αι οργανισμών, τις δραστικές περικοπές στους μισθούς τους και την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων τους στην ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Όπως κατήγγειλε στο Νewsit o πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος " κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυτοκτόνησαν 2 εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας (ο ένας εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας), ένας εργαζόμενος αυτοκτόνησε στο Δήμο Συκεών στη Θεσσαλονίκης ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος στο Δήμο Χαϊδαρίου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μπορεί να μην έχασαν τη ζωή του όμως έχασε και τα δυό του πόδια".

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν σήμερα τετράωρη στάση εργασίας ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών.