Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου GR

Ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου.

(Αναδημοσίευση)          

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 1/10 GR

 
 

Μεταφορτώθηκαν από το χρήστη Awaken5482 την 25 Σεπ 2010

  

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 2/10 GR


 

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 3/10 GR


 

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 4/10 GR


 

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 5/10 GR


  

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 6/10 GR


  

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 7/10 GR


 

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 8/10 GR


  

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 9/10 GR


  

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου 10/10 GR


  

Κριτικές

 

Ελευθεροτυπία Ν.Φ. Μικελίδης

"Με επίκεντρο τον ίδιο τον Πέρκινς, ο οποίος πήγε μαζί του στο Εκουαδόρ για να μιλήσει με τους πολίτες, μαζί με τη χήρα του Ρόλντος, και να τους ζητήσει συγγνώμη για τη δράση του, ο Κούλογλου έφτιαξε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ γύρω από τη λεηλασία των λαών, έντεχνα συνδυάζοντας σπάνια ντοκουμέντα και επίκαιρα με δραματοποιημένες σκηνές και χρησιμοποιώντας το σασπένς και στοιχεία του φιλμ νουάρ, για να φτιάξει τη σε βάθος έρευνά του."

 

Lifo Land Θ. Κουτσογιαννόπουλος

"Με αποκλειστικές συνεντεύξεις και σπουδαίο υλικό, ο Στέλιος Κούλογλου, ασυναγώνιστος στο διεθνές πολιτικό ρεπορτάζ, με δυνατότητες και επιτυχίες που ξεπερνούν τα όρια της Ελλάδας, αναπαριστά μια σκοτεινή σελίδα της ιστορίας, όταν οι αυτοκρατορικές Ηνωμένες Πολιτείες χειραγώγησαν την παγκόσμια πολιτική, στρατολογώντας οικονομολόγους και μετατρέποντάς τους σε εκτελεστές, με θύματα κυρίως το λατινοαμερικάνικο λαό και, στην προκειμένη περίπτωση, τους αρχηγούς του Ισημερινού και του Παναμά."

 

Coriere de la Ticino

«…το περιεχόμενο του είναι εκρηκτικό. Οτιδήποτε υποπτευόμασταν για τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί και να είναι αλήθεια. Κάνει τα πόδια σου να τρέμουν».

 

Σε dvd κυκλοφορεί από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, η βραβευμένη ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου». Η ταινία απέσπασε το δεύτερο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Σεούλ, καθώς και πολύ καλές κριτικές τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή Τύπο. Το dvd διατίθεται από το TVXS και από κεντρικά δισκοπωλεία και βιβλιοπωλεία.

 

 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

   

Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες φιλμ- νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν εκείνοι που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας και τους λόγους που τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.

Η απόλυτη απάντηση στην ερώτηση του Μπους: «Γιατί μας μισούν;»

Δύο πρόεδροι της Λατινικής Αμερικής πεθαίνουν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πίσω από τις δολοφονίες βρίσκονται τα τσακάλια της CIA και μια ομάδα οικονομικών δολοφόνων. Ενα στέλεχος της ομάδας αποκαλύπτει την αλήθεια σε ένα εξαγριωμένο πλήθος, κάπου στην Λατινική Αμερική...

Ο Τζον Πέρκινς, από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου. Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου.

Ο Τζον Πέρκινς υπήρξε ένα από τα εξέχοντα μέλη της μυστικής ομάδας των «οικονομικών δολοφόνων», οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδείς οικονομικές αναφορές, εξαγορές, εκβιασμούς, σεξ και φόνους για να εξαπλωθεί η αμερικανική αυτοκρατορία μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά από μια μακρόχρονη εσωτερική μάχη που καταγράφει το φιλμ, ο Πέρκινς συναντά στον Ισημερινό την κόρη του δολοφονημένου προέδρου της χώρας και μιλά μπροστά σ’ ένα εξαγριωμένο Λατινοαμερικάνικο κοινό.