Σύγχρονα θέματα
"ανάπτυξη" 

https://www.ipsi.gr, e-mail: info@ipsi.gr

 

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση χαιρετίζει και συγχαίρει όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες (Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά, Αδελφότητα Κρυονερίου (Λιμπόβου) Φιλιατών, «Καθαρός Καλαμάς», Πρωτοβουλία Κατά της Έρευνας και Εξόρυξης Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο) που μετά το κάλεσμά της και με την άριστη συνεργασία τους και τη μαζική τους παρουσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) μετέτρεψαν την Πίτα του Ηπειρώτη σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο έγκλημα που διαπράττεται στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

 

Με τα πανό των φορέων μας και με τις περισσότερες από 3500 ανακοινώσεις που μοιράστηκαν το σύνολο των παρευρισκόμενων στο ΣΕΦ αλλά και χάρη στην τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης το σύνολο των Ηπειρωτών στην πατρίδα αλλά και στην αποδημία πληροφορήθηκαν για το έγκλημα.

 

Οι αναφορές του Προέδρου του Δ.Σ της Πανηπειρωτικής στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο περιορίστηκαν σε ένα ευχολόγιο για την ανάγκη να τηρηθεί η νομοθεσία (αυτή που δεν υπάρχει και που φτιάχνεται στα μέτρα των εταιριών), για ισόρροπη ανάπτυξη κλπ και δεν είπε λέξη για την καταστροφή που ήδη συντελείται. Παριστάνουν ότι δεν ξέρουν ότι ήδη από τη φάση της έρευνας η καταστροφή που προκαλείται στην Ήπειρο είναι μη αναστρέψιμη.

 

Όμως οι Ηπειρώτες καταλαβαίνουν και ξέρουν. Στις συζητήσεις μαζί τους όλοι τους σχολίαζαν αρνητικά, στη βάση της διεθνούς εμπειρίας, ότι από τέτοιες δραστηριότητες κερδίζουν οι εταιρίες και φτωχαίνει ο λαός. Δεν ήταν λίγοι οι συμπατριώτες που άμεσα συνέκριναν αυτό που θα γίνει στην Ήπειρο με το έγκλημα που έχει συντελεστεί δεκαετίες τώρα στη Νιγηρία και αλλού.

 

Ένα ξεχωριστό «ευχαριστούμε» αξίζει στον συμπατριώτη που έκανε δωρεά την εκτύπωση των χιλιάδων ανακοινώσεων.

 

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018 το έγκλημα επεκτάθηκε με την ψήφιση στη Βουλή των συμβάσεων για το Ιόνιο, τα «οικόπεδα» Άρτας-Πρέβεζας & Αιτωλοακαρνανίας, τη ΒΔ Πελοπόννησο. Χαιρετίζουμε τους Ηπειρώτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

 

Καλούμε τους απόδημους Ηπειρώτες να δώσουν εκ νέου δυναμικό παρόν στην ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες που αποφάσισε η Πανηπειρωτική  υπό την πίεση των κινητοποιήσεών μας. Να εκφραστεί και εκεί η αντίθεσή μας στις κατάπτυστες συμβάσεις έρευνας & εξόρυξης. Να είμαστε όλοι εκεί, Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 17:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15 – Αθήνα.

 

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2018

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

  
    αριθμός επισκεπτών