Σύγχρονα θέματα
"ανάπτυξη" 

ΠΡΑΜΑΝΤΑ 24/3/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ η ανάδειξη αξιοποίηση του Κτιρίου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα

 


ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάχθηκε το έργο «Ανάδειξη – Αξιοποίηση Κτιρίου Συρρακιωτών», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο Συρρακιωτών Πρέβεζας.

Η αξιοποίηση του κτιρίου του Απόστολου Ρίζου και η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών στην Πρέβεζα είχε δρομολογηθεί σε συνεργασία των Δημάρχων Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Τα δύο τρίτα του συγκεκριμένου κτιρίου είχαν κληροδοτηθεί στην Κοινότητα Συρράκου (Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ) και το ένα τρίτο στο Δήμο Πρέβεζας. Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, έπειτα από απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου προχώρησε στην παραχώρηση της χρήσης των δύο τρίτων του εν λόγω ακινήτου στον Δήμο Πρέβεζας με σκοπό  τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου Συρρακιωτών.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων και Πρέβεζας έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, καθώς και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνα Μωραίτη. Ένα μακροχρόνιο όραμα των Συρρακιωτών γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

 


  

   *****************************************************

Ένα βίντεο με τον Πέτρο Μόκα που βοσκάει τα πρόβατά του στο Συρράκο

το βίντεο προστέθηκε από τον Ναπολέοντα Ροντογιάννη

«Βλαχοθανάσης» Πέτρος Μόκας

 

  
    αριθμός επισκεπτών