Σύγχρονα θέματα
"ανάπτυξη"


"ΑΠΕΙΡΟΣ  ΓΑΙΑ"

 

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη εμφάνιση της ομάδας

« Άπειρος Γαία »

στην  21η Διεθνή Έκθεση τροφίμων & ποτών  Detrop 2011

     


Η « Άπειρος Γαία » είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από μικρομεσαίους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων και προϊόντων πρώτης μεταποίησης, οικογενειακής μορφής, με τόπο παραγωγής την Ήπειρο και με μεθόδους παραγωγής που άπτονται της Ηπειρώτικης παράδοσης.

Κύριος στόχος της ομάδας  είναι η προβολή των παραγωγών & των προϊόντων τους μέσα από την ιδιαιτερότητα της φύσης της Ηπείρου, η προώθηση του Ηπειρώτικου καλαθιού ποιοτικών προϊόντων, που θα στέκονται ανταγωνιστικά τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην του εξωτερικού, και κατά συνέπεια η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Στις δράσεις της συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς, η δημιουργία ειδικού σήματος που θα  δηλώνει την ηπειρώτικη προέλευση και το οποίο θα φέρουν τα προϊόντα .

Οι παραγωγοί της ομάδας καλύπτουν σχεδόν όλους τους τομείς των τροφίμων και ποτών ήτοι: τυροκομικά, γλυκά, κρασί, ζυμαρικά, ξίδι, μέλι  κ.λ.π

Στο πνεύμα αυτό έγινε και καθ’ όλα επιτυχημένη συνεργασία της ομάδας με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων  στην ΔΕΤΡΟΠ  2011, η οποία επισφραγίστηκε με την βράβευση των προϊόντων τριών μελών της ομάδας ως καινοτόμα.

Βραβεύτηκαν : το ξίδι και τα ελιξίρια της οικ. Βαϊμάκη, το κρασί « Παλιοκαιρίσιο» του κτήματος Γκλίναβου, και τα λουκάνικα από αγριόχοιρο και ελάφι του κ. Τάσσου Γεωργίου  από το Μπουραζάνι.

 

Επικοινωνία με την ομάδα email: apeirosgaia.epirus@gmail.com  ή στο τηλ. 6972990154


Ομάδα παραγωγών με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Δ. Μπαράτσα  στην ΔΕΤΡΟΠ  2011


  
    αριθμός επισκεπτών