Σύγχρονα θέματα
"ανάπτυξη"


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΣΕΕ) ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 

 

Προεδρικό Μέγαρο ,  31 Μαρτίου 2009

 

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 

Θέλω να σας καλωσορίσω.  Έχουμε καθιερώσει αυτές τις συναντήσεις και είναι πολύ χρήσιμες, τουλάχιστον για μένα.  Ελπίζω να είναι το ίδιο χρήσιμες και για σας.

Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως γι’ αυτή τη μεγάλη κρίση και έχω πει ότι την κρίση δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, γιατί αυτοί τουλάχιστον είναι αθώοι.  Πρέπει να το πληρώσουν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον.

Νομίζω ότι οι αγώνες των εργαζομένων είναι ένας σημαντικός τομέας για την ύπαρξη ακριβώς και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όχι μονάχα της εργατικής τάξης, αλλά γενικά των εργαζομένων.

Σας παρακολουθώ, είστε μπροστά από μια απεργία, όπως είπατε κύριε Πρόεδρε, απεργία μεσούσης της κρίσεως είναι κάτι το πολύ ευαίσθητο.  Πιστεύω όλα να πάνε καλά και να δώσει το μήνυμα που θέλετε μέσα σ’ ένα πλαίσιο που πάντοτε το σεβαστήκατε και που το σέβεται και ο ελληνικός λαός, όταν το πλαίσιο αυτό είναι ώριμο και στέλνει τα σωστά μηνύματα.

 

ΓIAΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΓΣΕΕ): 

Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ καταρχάς εκ μέρους των ελληνικών συνδικάτων και για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας να συναντηθούμε να σας εκθέσουμε την κατάσταση των εργαζομένων στη χώρα και βεβαίως για την περισσή ευαισθησία που δείχνετε γι’ αυτά τα κορυφαία ζητήματα.

Είναι εντυπωσιακό ότι είπατε το σύνθημά μας.  Το σύνθημά μας σ’ αυτή τη γενική απεργία είναι: να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, γιατί δεν ευθύνονται γι’ αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι.

Βεβαίως, ξέρετε ότι έχουμε ένα εκρηκτικό μίγμα της διεθνούς κρίσης και της ασκούμενης πολιτικής που έχει δημιουργήσει τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα και έχουμε και τις πρακτικές των εργοδοτών.  Αυτά δυστυχώς ήδη έχουν παράξει δυσμενή αποτελέσματα για τις δυνάμεις εργασίας. 

Η απεργία μας αυτόν τον χαρακτήρα έχει: πολιτικά να δείξουμε την αντίθεσή μας, με μια απεργία που ούτε οι θεσμοί καταλύονται, ούτε η παραγωγή καταρρέει.  Και πιστεύω ότι αν ο κόσμος βγει στους δρόμους και δείξει αυτή τη διαμαρτυρία του, αυτόν τον θυμό θα είναι προστασία και για τους θεσμούς και θα μπορέσει να καταγράψει κάτι καλό και για το μέλλον.-

 

 Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
    αριθμός επισκεπτών