ΓΙΑΝΝΕΝΑ  ΠΟΛΗ  ΤΩΝ  ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Σύγχρονα θέματα
"υγεία"


Πρόεδρος:  Δήμητρα Πέτσα - Am Hohlacker 36c, -  60435 - Frankfurt am Main Germany
                                   
Mob: + 49(o)1634665111 - eMail: Petsa.dimitra(at)t-online.de
                                
eMail: Proedros-panepirotikis-eu  http://www.panepirotiki.eu

   

Έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ»

Food & Life

Μόναχο 23 έως 27-11-2016

       Με μια ζεστή αγκαλιά υποδέχθηκαν οι Ομογενείς μας τους Ηπειρώτες παραγωγούς και εμπόρους στην Έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου  στο Μόναχο, το διάστημα από 23 έως 27-11-2016. Η έκθεση, που αφορούσε παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων και ποτών της Ηπείρου, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης FOOD & LIFE

Άποψη απο το χώρο στην έκθεση " Ομογένεια" Food & Life -Μόναχο-2016 (Φωτό Θ. Γκίνης)

  

       Οι Ηπειρώτες, σε σύνολο 33  Ελληνικών περιπτέρων, συμμετείχαν με 17,  όπου παρουσίασαν τα εκλεκτά βιολογικά προϊόντα της Ηπείρου όπως το μέλι, τα τυριά, το ούζο της Πρέβεζας, το θαυμάσιο τσίπουρο απο το Καναλάκι , τις μαρμελάδες απο αρκετές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα απο το Μονολίθι Ιωαννίνων, κατεψυγμένα ψάρια απο τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας, τα γευστικότατα κόκκινα και ροζέ κρασιά της Πωγωνιανής Ιωαννίνων απο το κτήμα Κουκουλάρη, καθώς και το μέλι τους, τα πεντανόστιμα τυριά του Καραλή απο την Άρτα  και φυσικά τα μοναδικά βιολογικά μπαχαρικά της Θεσπρωτίας, όπως η ρίγανη το φασκόμηλο το θρούμπι, το θυμάρι, ο βασιλικός, το φλισκούνι,το ταραξάκο, η στέβια, η λεβάντα, η λουίζα, και πάρα πολά άλλα. ευλογημένα προϊόντα της Θεσπρωτικής γης απο την Μαρία Κομίνη (Μπόρου) με έδρα το Μαργαρίτι.

Στην φωτογραφία κάτω, απεικονίζονται εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση  " Ομογένεια" Food & Life -Μόναχο-2016 (Φωτό Ε. Κώστας)


  

Από τις άλλες περιοχές της Ελλάδος συναντήσαμε παραγωγούς απο την Κρήτη με τα πεντανόστιμα τυριά όπως η ξακουστή Γραβιέρα Κρήτης, ξηρούς καρπούς απο τις Σέρρες και πολλά άλλα προιόντα. 

   δείτε πολλές εικόνες από την έκθεση σε pdf

    

 
    αριθμός επισκεπτών
--