Σύγχρονα θέματα
"παιδεία"


Πώς Μαθαίνει ο Εγκέφαλος;

Θεωρείται αυτονόητο: "όλοι το ξέρουν!" Δεν είναι.

Μόνο που δεν ξέρομε ότι δεν (το) ξέρομε.
Πιστεύοντας (συχνά ακράδαντα) ότι ξέρομε.

Αν δεν απαντήσομε στο θεμελιώδες αυτό ερώτημα, καμιά επιτροπή εκπαίδευσης και καμιά ομάδα αξιολόγησης και καμιά σχολή και κανένας υπουργός δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της συστηματικής αχρήστευσης εγκεφάλων. Δεν είναι δυνατόν να το λύσει. Η απάντηση στο ερώτημα αποτελεί προαπαιτούμενο.

Συμμετέχοντας στο γιορτασμό των 40 χρόνων της Ιατρικής Σχολής, η Μονάδα Ιατρικής Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Σπουδών, η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης, και οι Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής, υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Επιστημών Υγείας, οργανώνουν την ημερίδα ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ; (ΠΜΕ), Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, αίθουσα "Δημήτρης Χατζής".

  • 5:30-7:30 μμ: Από το Αντανακλαστικό στη Νόηση: Αλέξανδρος Άγιος, Καθηγητής Ανατομικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

  • 7:30-9:30 μμ: Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση: Μαρία Κάτσιου-Ζαφρανά, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οργανωτική επιτροπή, Ποιους ενδιαφέρει, Οι ομιλητές (βιογραφικά), Οι ομιλίες (περιλήψεις) εδώ: https://www.dropbox.com/s/kwo61tt5ay6y2ma/PME6Ok2017.pdf?dl=0 (ΑΦΙΣΑ της εκδήλωσης: η πρώτη σελίδα)

Είσοδος ελεύθερη. Θέσεις περιορισμένες. Βεβαίωση παρακολούθησης ηλεκτρονικά σε όσους συμμετάσχουν. Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.surveymonkey.com/r/GHNY8MN.

η πρόσκληση σε pdf

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Γιάνης Δημολιάτης

Αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Ιατρικής Εκπαίδευσης Μονάδα Ιατρικής Εκπαίδευσης

  


 

 

 

 
      αριθμός επισκεπτών