Σύγχρονα θέματα
"παιδεία"


 

Κολωνία, 05.06.2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

Συνεργασία υπεύθυνου τύπου του ΠΣΗΕ
με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας–Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επισκέφτηκε στις  20/5/2009 ο Υπεύθυνος Τύπου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Σπύρος Κωσταδήμας.

Σε συνεργασία με την Υπεύθυνη  του Διεθνούς Κέντρου κα Ζέτα Ασίκογλου- Λέκκα συζητήθηκε η διοργάνωση του δεύτερου Θερινού Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για τους Απόδημους Ηπειρώτες 2009. Η ιδιαίτερα επιτυχής διοργάνωση της εκπαιδευτικής αυτής δράσης από το Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης τον Ιούλιο του 2008 και η απόφαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών να θέσει το Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την παγιοποίηση του εγχειρήματος.

Ο κ. Κωσταδήμας και η κ. Ασίκογλου-Λέκκα, σε κλίμα εξαιρετικής συνεργασίας, συζήτησαν για τις οργανωτικές λεπτομέρειες. Με βάση τη χρηματοδότηση, την οποία ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, συμφώνησαν για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είκοσι πέντε (25) νέων Απόδημων Ηπειρωτών από όλο τον κόσμο. Εξαιρετικής σημασίας για την υλοποίηση της δράσης στάθηκε η ευγενική χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, καθώς η Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από τον Πρύτανη κ. Ιωάννη Γεροθανάση και τον Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη κατέστησε εφικτή την έγκαιρη προετοιμασία του Προγράμματος.

Οι δύο φορείς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού , είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τα Ηπειρωτόπουλα και φέτος τον μήνα Ιούλιο  για να γνωρίσουν την τοπική πολιτισμική παράδοση, να βελτιώσουν την Ελληνομάθειά τους και να επανασυνδεθούν με την πατρίδα τους. Με την πεποίθηση ότι αυτές οι δράσεις συμβάλλουν αποφασιστικά στην αμεσότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου της Ηπείρου, με το εθνικό κεφάλαιο της Ομογένειας, ευελπιστούμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει και αυτό το καλοκαίρι θερμά τους νέους Απόδημους Ηπειρώτες.

Την μεγάλη ικανοποίησή του για την πραγμοτοποίηση του πρόγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου: «Βαδίζουμε προς την καθιέρωση  πλέον του προγράμματος εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο. Και αυτό είναι πολύ θετικό για τις νέες και νέους απόδημους Ηπειρώτες που θα μπορούν να πάρουν μέρος», τόνισε.

 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)

 

Η φωτογραφία είναι από την τελετή απονομής των Πιστοποιητικών   Παρακολούθησης
του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας του έτους 2008


Στη φωτογραφία:
ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέκος Καχριμάνης και δεξιά η κ. Ζέτα Ασίκογλου - Λέκκα

 
      αριθμός επισκεπτών