Σύγχρονα θέματα
"παιδεία"


INFO DAY  POS MATOME GRIKO

Project No 511495 – LLP-1-2010-IT-KA2-KA2MP

Lifelong Learning

 

για την χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο του Σαλέντο

 

 11 Mαϊου 2012

 

Στις 11 Μαΐου 2012 στο Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, οργανώθηκε μία συνάντηση με την χορευτική ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την παρουσίαση του  πρόγραμματος  Pos Matome Griko  από την καθ. Ισαβέλλα Οζταστσιάν Μπερναρντίνι ντ’Αρνεζάνο, επιστημονική υπεύθυνο του προγράμματος.

 Η εν λόγω ομάδα την οποίαν είχε καλέσει το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο για εκδηλώσεις στο Λέτσε και στο Τζολλίνο, έναν από τους Ελληνόφωνους Δήμους της Σαλεντινής Ελλάδας, ήλθε συνοδευομένη από την Δρ. Αναστασία Φυλακτακίδου Ε.Ε.ΔΙ.Π. Φυσικής Αγωγής, Υπεύθυνη της  Ομάδας Παραδοσιακού χορού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η συνάντηση έλαβε χώρο στην έδρα της σχολής Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα  Pos Matome Griko  το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει  ως σκοπό την παραγωγή πρωτοποριακού διδακτικού υλικού για την διδασκαλία της Γκρίκο.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα καθώς και για την Γλώσσα Γκρίκο.

Μαζί με την χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου ήλθε και μια αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Φίλοι της Γκρετσία Σαλεντίνα»  από τα Ιωάννινα. Μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρύσα Τζιάλλα οι κ. Κίτσα Δημουλίκα, Λουκία Τζάλλα, και οι κ. Νίκος Σουρέλης, Βασίλης Μάργαρης και Γιώργος Τσιατούρας.

Το βράδυ όλοι μαζί έλαβαν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιαννιώτη συγγραφέα Λεωνίδα Μιχέλη  Il Ragazzo di Jannina” στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλεως, Sigismondo Castromediano.

  


 

 

 
 
      αριθμός επισκεπτών