ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ

 

ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΓΛΥΚΑ

ιστορίες

 


Χριστόφορος Μηλιώνης

«…Τι κάθεσαι και θυμάσαι!» μου λένε μερικοί. «Μα αν δεν θυμάσαι» τους λέω «είσαι ένα μαμούνι, σαν την κατσαρίδα του Κάφκα, τον Γκρεγκόρ. Βλέπεις γύρω σου τον κόσμο και τίποτε δεν καταλαβαίνεις. Βραδιάζει ξημερώνει μονάχα αυτό. Ούτε πως είσαι ένα μαμούνι καταλαβαίνεις…»

 

Ο Χριστόφορος Μηλιώνης γράφει έντεκα ανθρώπινες και συγκινητικές ιστορίες που διαπνέονται από νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασαν καθώς και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ήπειρο.

 

Τα διηγήματα της συλλογής έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια σε λογοτεχνικά περιοδικά όπως η Νέα Εστία, Η λέξη, το Εντευκτήριο κ.ά.

 

Ο Χριστόφορος Μηλιώνης γεννήθηκε στο Περιστέρι Πωγωνίου, στο νομό Ιωαννίνων, το 1932. Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε μέλος των εκδοτικών ομάδων των περιοδικών Ενδοχώρα (Γιάννινα 1959-1967) και Δοκιμασία (Γιάννινα 1973-1974). Συνεργάστηκε με τα εγκυρότερα περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και (επι δεκαετίαν) ως επιφυλλιδογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Τιμήθηκε με το Α’ Κρατικό Βραβείο διηγήματος για το βιβλίο του Καλαμάς κι Αχέροντας (1986), με το Βραβείο Διηγήματος του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ (2000) για το βιβλίο του Τα φαντάσματα του Γιορκ και με το Bραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2005) για το βιβλίο του Το Μοτέλ, Κομμωτής κομμητών.

Περισσότερα στο βιογραφικό του

Μεταίχμιο τηλ: 2113003500

   

Το εξώφυλλο του βιβλίου

 

 

 
τον φάκελο «βιβλίο»
   τον διαβάσανε:
  

      αριθμός επισκεπτών