Πολιτισμός

λογοτέχνες

Βιογραφικό

Νόνη Σταματέλου 

Η Νόνη Σταματέλου γεννήθηκε τον Μάιο του 1960 στις Τσουκαλάδες Λευκάδας.
Απόφοιτη της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου   Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ζει στα Γιάννενα. Καθηγήτρια στο 7ο Λύκειο Ιωαννίνων (παλιό Κλασικό).
Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά.
Τιμήθηκε με το 1ο βραβείο για τα ποιήματά της "Μάνα" και  "Παιχνίδι αιχμηρό" στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ποίησης Βόλου (2008)που διοργάνωσε το Ωδείο Φουντούλη. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις
Gutenberg η πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Παιχνίδι  αιχμηρό»
Το ποίημα  "Πικέ φουστανάκι"απέσπασε τιμητική διάκριση στους ΚΕ' Δελφικούς αγώνες ποίησης,13 Ιουνίου 2010,και  το ποίημα "Οι σφραγίδες" , απέσπασε έπαινο απ' το Λογοτεχνικό περιοδικό "Δευκαλλίων" σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Λυρική ποιήτρια με δυναμική εικονοπλασία και σύγχρονο λόγο.
Η θάλασσα και τα παιδικά της βιώματα καθορίζουν σταθερά την ποίησή της.


Νόνη Σταματέλου

Η  ποιητική της συλλογή με τίτλο "Σε πύρινη τροχιά" κυκλοφόρησε τον Ιούλιο 2012 από τις εκδόσεις Gutenberg (σειρά "Λάλον ύδωρ").

Στην ποίηση της Νόνης Σταματέλου βασίστηκε Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Βλάχου-Πρωτόπαππα με θέμα «Λόγος και χρώμα σε φως θαλασσινό», που πραγματοποιήθηκε με πολλή επιτυχία στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ.Φρότζου» στα Ιωάννινα τον Απρίλιο του 2013 και στη Λευκάδα στην αίθουσα Τέχνης «θ.Στάμος», τον Ιούλιο 2013.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσε βραδιά αφιερωμένη στην ποίησή της, στις 15 Μαΐου 2013,στον πολιτιστικό πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία».

Την άνοιξη του 2014 ,το ποίημα «Μάνα» επιλέχθηκε απ’ την χαράκτρια Κατερίνα Λαμπροπούλου και συμμετείχε στην έκθεση «Ένα ποίημα  ,μια εικόνα», μαζί με άλλες 19 ελληνίδες ποιήτριες και με πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας,που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στο μουσείο Γουναρόπουλου.

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η Τρίτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Έλλειψη  χώρου», απ’ τις εκδόσεις «Μελάνι»

Τον Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε απ’ τον εκδοτικό οίκο «Οδός Πανός»  μουσικό CD  με τίτλο «Οι Μπαλάντες της Νόνης»,με τραγούδια του συνθέτη Τάσου Καρακατσάνη σε ποίηση Νόνης Σταματέλου.

    

Δεύτερη ποιητική συλλογή το 2012 "Σε πύρινη τροχιά" εδώ

Περισσότερα εδώ

«Έλλειψη Χώρου» Εκδόσεις Μελάνι 2015

     

      Ποιήματα:

 

   αριθμός επισκεπτών
       --